perjantai 5. elokuuta 2016

DIY-rapuruokaa

Helleviikon seurauksena pakastin pääsi hieman sulamaan ja kehitti valtavat lumilinnat ylähyllylle joten ajattelin sulattaa ja pestä sen kokonaan taas vaihteeksi. Mulla oli sinne päässyt kertymään ties mitä rehua ja rensseliä joten ajattelin hyödyntää edes pienen osan niistä koska loput meni roskiin jostain vuoden vanhoista hernepusseista yms... :D Joten eikun tuumasta toimeen ja sekalainen seurakunta kasviksia ensin kippaan sulamaan!

Tässä on siis herneitä, ruusukaalia ja sekavihannessekoitusta. Näitä kun nyt sattui olemaan. Näin yhden käyttökerran kokemuksella missään noista kasviksista ei tuntunut olevan mitään vikaa, kaikki kelpasi!

Koska mussa on hieman hifistelijän vikaa ja mulla on aivan liikaa aikaa googletella, lisäsin myös rouhittua valkosipulia ja kurkumaa. Netissä sanottiin että ne on terveellisiä!



Koska kyseessä on sukarapuruoka eikä eksoottinen pestokastike ihmisille, laitoin joukkoon myös murskattuja kalanruokalastuja noin puoli purkillista, koska niistä oli mennyt päiväys umpeen. Banaani kuvassa on vain viaton ohikulkija, tähän sotkuun sitä ei lisätty.



Lisäksi tähän tuli jauhettua kananmunankuorta mutta siitä ei ole erikseen kuvaa. Kananmunankuoret oli pesty ja niistä oli kalvot poistettu, mörssäsin niitä morttelissa. Rentouttavaa puuhaa, kannattaa kokeilla joskus! =) 


Jostain olin myös saanut päähäni että tämä sössö kannattaa hyydyttää liivatteella niin se ei leviä niin paljon akvaariossa. :D Epäilemättä totta! Koska en ole ammattikoulun jälkeen liivatteen kanssa mitään tehnyt, jouduin hieman kyselemään apua ja neuvoa eräältä ystävältäni, mutta en tietenkään neuvoja sitten kuunnellut. :P Kuitenkin, sulatin pienessä vesitilkassa pari palaa pakastepinaattia ja tähän kiehuvaan liemeen laitoin ensin kattilassa melkein sulattamani klomppiintuneet liivateklöntit. Ei näin. Ei todellakaan näin...


Kaikki sekaisin ja blenderiin! Herkullisen näköistä eikö totta? 


Ja sitten toiveikkaana lusikoin mössön jääpalamuotteihin ja haaveilin kimmoisista pikku ruokapaloista joissa ravuilla ja kotiloilla sitten riittää ravinnon lisäksi virikettä. 


(kuva viitteellinen, oikeastihan mun keittiö ei oo noin sotkunen.... O:) )

Näitä piti sitten muutama tunti jääkaapissa hyydytellä. En malttanut kuin pari tuntia joten hyytyminen ei ollut ihan vielä tapahtunut. Nyt aamulla kun kokeeksi laitoin pienen palan kaloille, tavara ei näyttänyt enää leviävän ympäriinsä kuten eilen. Joten liivatteen määrä lie suurinpiirtein oikein, kiitos Sami! =)

Seuraavaksi siis pilkon nämä pienemmiksi paloiksi pakastimeen ja otan sieltä sitten palan kerrallaan tarvittaessa.


Mitä tekisin toisin:


-kananmunankuorirouhe pitää jauhaa hienommaksi. Kala-altaaseen jäi kupin pohjalle kuorirouhetta. Mortteli laulamaan! =)

-Ylipäätänsäkin sose saisi ehkä olla vähän hienompaa, mutta esim. kaloille tuossa on palasia monenkokoiseen suuhun.

-Jääkaapissa ryöhää valkosipuli. Siis oikeasti :D Käry on aika kamala, no, eipähän tule hypättyä liikaa jääkaapilla nyt. :P

-Nuo jääpalamuotit eivät toimineet kuten luulin, joten joudun varmaan kaivamaan lusikalla annospaloja muoteista jotka laitan sitten rasiaan ja pakastimeen. Ensikerralla ehkä pursotan jotain pieniä kökköjä leivinpaperille ja hyydytän ne. Nuo jääpalamuotit ovat myös aivan liian isoja minun käyttööni, laitoin yhden palan kolmeen osaan ja niistäkin yksi osa oli liian iso ko. altaaseen.

-Liivatteen kanssa ei kannata alkaa sähläämään siinävaiheessa kun vauva alkaa jo hermostumaan isoveljen seurassa. Toisaalta ensikerralla jätän kyllä suoraan sen kummallisen kattilavaiheen välistä ja sulatan ne liivatteet siihen pinaattiveteen.

Mulla on iso purkillinen kuivattua nokkosta, lehtikaalia, kesäkurppa yms. seosta, sitä voisi ensikerralla lisätä joukkoon, se kun on semmoista pientä silppua niin sitä on hankala käyttää sellaisenaan. Ajattelin myös esim. katkarapua tms. kalaproteiinia mutta ei sattunut olemaan esim. seitä pakkasessa joten se jäi nyt pois. Pohdin myös että mielekkäämpää olisi käyttää katkarapuja kuorineen jotta ravut saisivat kitiiniä reilummin mutta en tiedä saako katkarapuja kuorineen mistään ja jos saa, ovatko ne esim. esikeitettyjä ja onko keitinvedessä käytetty suolaa tai jotain? Täytynee tutkailla pakastinaltaita jossain isommissa kaupoissa.


Rapuset sun muut sapuskalla.



Kylläisen näkösiä otuksia löyty aamulla kupista.


... :D Tää järjen riemuvoitto yritti ajaa muut pois apajilta ja tuli sit pölläyttäneeks ruoat pitkin allasta. :D

Ootteko tehnyt itse ruokaa kaloille tai muille altaanne asukeille? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti